divendres, 3 de maig del 2013

El nostre conte de Sant Jordi

El dia de Sant Jordi, a la tarda, com cada any, pares, mares, avis, àvies, amics i coneguts, estan sempre convidats a totes les classes des de P3 fins a 6è. per explicar contes, històries... a tots els alumnes de l'escola. Aquest any, a cicle superior, vam tenir l'honor de rebre un ex-mestre d'aquesta escola, en Rogeli i quina va ser la nostra sorpresa quan ens va proposar que la història l'expliquéssim nosaltres, a partir dels dibuixos d'uns personatges que cada nen/a pensava que li agradaria que sortissin en un conte. Així va ser i aquí en teniu el resultat!!! Ens ho vam passar d'allò més bé!!!


Vet aquí una vegada un gat que treballava en un circ. Un bon dia va trobar un drac que tenia por i va decidir que se l'emportaria a viure amb ell perquè estigués més acompanyat i potser, qui sap, el podria aprofitar per alguna de les seves noves actuacions que preparava pel proper espectacle.
Una setmana més tard, una vaca, la vaca Paca, que pasturava pel prat al voltant on s'havia instal·lat el circ, es va fer amiga del drac. Aquest mateix dia a la nit, l'amo del circ, que venia una mica content d'una gran celebració amb els seus millors companys de la comarca, va trobar un policia d'incògnit i el va posar a la presó. Una gata presumida, que passava i traspassava per l'entrada del circ per veure si algun xicot es fixava amb ella, es va topar amb el gat, que ara era qui se'n feia càrrec, i des de la porta principal, feia propaganda de l'actuació d'aquell vespre, i se'n va enamorar tan bon punt el va veure. De sobte va creuar el carrer una rateta juganera i van pensar que s'ho passarien bé perseguint-la i qui sap si aquell dia farien un millor àpat del que estaven acostumats.
Mentrestant, el circ seguia amb les seves actuacions habituals sense l'amo i, una tarda assolellada de maig, un jugador de futbol jubilat va passar pel circ a demanant feina. L'amo, és clar, no hi era, però allà hi va trobar un drac mort de por, un gat i una gata perseguint a una rateta....
El jugador anava acompanyat d'un porquet, era la seva mascota.
En Bob esponja, que era el netejador del circ, va treure el nas per allà al sentir tan moviment de gent i quina va ser la seva sorpresa... quan ve veure una rateta presumida que se'l mirava de fit a fit. En Bob en va quedar completament enamorat.
Un vampir despistat, també va anar a raure al famós circ i aquest, cansat de xuclar sang, va començar a xumar la llet de la vaca Paca.
Com per art d'encantament, va aparèixer un troll i en veure al drac mort de por, li va fer costat i el va protegir. Els verds sempre es defensen entre ells.
Un mussol, dalt d'una branca, contemplava tot aquest espectacle insòlit.
Com que el futbolista jubilat no trobava l'amo i el que l'interessava era poder parlar amb ell per tal de que li donés feina el més aviat possible, va sortir del circ i va trobar una bruixa volant amb la seva escombra.
En Picatxo va passar per davant de la presó i l'amo del circ li va dir que si l'ajudava a sortir-ne, el faria el seu soci. Encara ens preguntem com ho va aconseguir, però mitja hora més tard, tots dos es dirigien ja cap a casa. Pel camí, però, en Tintín es va assabentar de la fugida i ho va dir al policia.
En Song Goku va aturar al policia i a en Tintín perquè no detinguessin altra vegada a l'amo del circ i el retornessin a la presó.
Us recordeu d'aquella rateta presumida que tants pretendents tenia??, doncs, el ninot de neu que una colla de nens havien construït al mig de la plaça del poble a la sortida de l'escola aquell dia gèlid d'hivern, va ser finalment l'afortunat marit de la rateta. El cargol centpeus va ser qui va celebrar el doble casament, juntament amb el del gat i la gata.
En Martí, un veí del poble que sempre anava a cacera a la pineda de darrera les instal·lacions del circ, va apuntar al mussol i va fer ple; aquell vespre ja tenia sopar!!!
En DJ Pelicà volia emportar-se el drac que cada vegada estava més mort de por veient tot el que passava per aquell circ i va demanar ajuda a Sant Jordi, que com tots sabeu, sempre s'ha relacionat amb els dracs. Aquella bruixa que sempre sobrevolava les portes del circ, es va transformar de cop i volta en una princesa just en el moment que el DJ Pelicà i en Sant Jordi s'enduien al drac. Aquest, en veure a la princesa, amb aquella pell tan blanca i tendra, va dir: Oh!, carn fresca!!! Una monstra amb cara de pocs amics, la va anar a salvar i se la va endur. La monstra va tenir una lluita aferrissada amb el drac i el va matar perquè en Sant Jordi no tenia valor per fer-ho.
Durant aquells dies tan atrafegats en aquell poble, jo, que hi era de passada, vaig anar anotant totes les aventures i desventures que van gaudir i patir els seus habitants i heus ací aquest conte amb cara i ulls...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada